keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Vierailu Sederholmin taloon, Lasten kaupunki-näyttelyyn


Me olimme vanhassa koulussa .Meillä oli työ/tehtävä löytää 20 erot.Ensin me menimme vanhassa koulussa , sitten mummotalo. Vanhassa luokassa oli piano . Luokassa seiso abacus .Pulpetit ovat tehnyt puusta , tuolla ei ollut tuoleja , mutta olivat penkit .Pulpetissa olit mustet . Opettajalla pöydällä seisoa vanha rauta teroitin . Luokassa olivat kynttilät , kussa kulko , karta , lauta ja monta asiat.
Meillä luokassa ovat kaikki nämä asiat, mutta ne ovat kaikki uusia . Mummotalossa  minä näin paljon vanha asiat :  televisio , villa sohva , kapilla seisovat kyntilät , kirjat , kuvat. Seinät ovat keltaiset ja ruskeat , mittu minun asunnossani seinät ovat valkoiset . Mummitalossa olit kaksi huonetta , oluhuone ja keitiö . Keitiössä oli jääkappi ,uni, pesualas , laatikot ja kapit .
Keitiössä asunnossani on uusi televiso, iso sohva , minulla on nelja huonetta . Minä ajatelen et meillä ovat kaikki nämä asiat , mutta ne ovat uusia.
EdvinMummoluokassa löysin joitakin asioita jotka on eriläinen kuin nyt. Löysin helmitaulu mutta nyt köytämme laskin. Löysin joitakin leluja myös, mutta tiedämme sen eri. Mummoluokassa löysin joitakin oranssi sohva puinen pöytä ja televisio. Ja luokassa löysin liitutaulu. Löysin myös eri teroitin. Mummoluokassa siellä on joku vanha puhelin, että he käyttävät sitä, kun 1999: n ja sinun täytyy kääntyä ympyrän soittaa joitakin puhelinnumero. Ja mukana on myös puinen hevonen leluja. Ja löysin joitakin radio, että se on niin vanha. Ja mummoluokka on niin vanha.
Joshua
 

Ennen vanhaan ei ollut kuin se on nyt. muut huonekalut, vaatteet, ihmisiä ja enemmän. 21.01.14  kävimme lasten kaupunki. Lasten kaupungissa voi leikkiä 1700-luvun Helsingin puodeissa ja verstaissa. Istua pulpetissa 1930-luvun kansakoululuokassa. Myös vierailla 1970-luvun mummolassa. Luokkahuoneissa, eivät poikkea paljon esillä. Pulpetit ovat kokonaan puusta ja yhdisteet tuoli. Se on kätevä. Puoliväliin mennessä desk oli pieni säilytyslaatikko mustetta, koska aiemmin ei ollut kahvat. Jopa koulun johtokunnan ei ole muuttunut. Hän myös kirjoitti liidulla.
Muuttunut ja laskin. Aiemmin kaikki laskelmat tehdään käsin, ja nyt teidän kaikkien keitin. Taulukko Teroitin käytetään tekemään kokonaan metallia, ja nyt liikevaihdosta muovia. Projektori on tapana tehdä Saksassa. Sen tekniikka on muuttunut. Juuri mitä muuta on muuttunut tämän ruuvipuristin. ennen kuin ne koostuivat puuta, mutta nyt metallia. Leluja lapsille pysyivät pääosin ennallaan. Nukkeja, autoja, taloja, aseet, kitarat, rummut, ja enemmän. Aikassemin kaikki  tekee huolitellusti ja laadullisesti. Asunnossa mummolassa  vuonna 1970 se ei ole niin. Huone oli pieni mustavalkoinen televisio. Puhelin lanka. Filmikameralla. Kasettinauhuri. Sohvapöytä ja sohva. Tapana käyttää sähkökiukaat, koska ei ollut paristoja tai kustannukset ovat erittäin kalliita. Nyt se on päinvastoin. LCD plasmatelevisiot, langattomat puhelimet, älypuhelimet, CD-ja digitaalikamerat. Olin iloinen, että menimme lasten kaupunki. Olemme syöksyi maailmaan menneisyyden ja oppinut, että se oli ennen.
 
Danil


21.01 olimme kasten kaupungin. Täälä me nähdämme 1930-luvun mummo koti ja luokaa. Minä nähdan erilaiset. Mummo kotona oli eri televiisioa, kalenteria, puhelinta, kameraa, nauhuria ja radioa. Seinät oli kaikki valkoiset. Nyt monessa kodeissa on valkoiset seinät. 1930-luvun ihmiset käytetty kynttilöitä sijaan valaisimet. Luokassa oli ei oli niin paljon erilaista. Minä nähdän, et kartta oli taululle seuravaa, mutta nyt kartta on seinällä. Oli penkit sijaan tuolit ja kaikki oli tehdin puusta. Luokassa oli pianoa ja sijaan laskin olivat tulokset. Lapset kirjoittivat mustetta ja lauta oli hyvin pieni. Lasten kaupungilla oli kiva, koska tääla minä tiedän, kuin lapset opiskelevät ja mummo asuu.

Anton


Koulut antiikin luvut on laskettu taulukoita ja laskentataulukoita puikoilla. Kirjoitettu sulka kynällä, jotta voit käyttää mustketta. Oli erilaisen tavan tuolit ja pöydät. Jotkut penkit pöydään yhdessä. Opettajat ja opiskelijat eivät olnut tietokoneita. Opiskelijat kirjoitti taululle. Kirjoitettu taululle käytä kynää. Maata korttin riippua taulu vieressä. Vanahaan kirjoitettu taululle vain liiduu. Eroa tuntia ja tuntin puhkeamista soittamalla soittokello. Mummotalo oli vanhanaikainen televisio. Vanhan ajan radio oli erilainen. Seinä oli siellä keltaine. Sohva oli siellä oranssi. Mummotalossa oli ruskea kaappi. Vanahaan kuunnella musiikkiia levysoittimen. Monet astiat tehtiin puusta. Vanhaan oli mausteet tahra topit. Siellä oli vanhanaikainen lankapuhelimesta. Koskaan käyttää jalkineiet erilaisen tavan kengät.
  
Diana                         


Luokka oli erilainen kuin se on tänään: Pöydät, tuolit, valkotaulu, luokka oli piano, soittokello, seinä värit, lattia, kartta, astelevy ja portti.  

Mummolassa oli erilainen kui see on tänään: Televisio, seinä väri, puhelin, vaatet, sohva, kaapi, tolmuimuri, lamppi, radio ja laskin.

Ceithry                                                                                               


Luokassa erilainen kun nyt on kartta, penkit, tuolit, laskin, portaat, lauta, soittokello, mittaharppi, seinän väria ja astelevy.
Mummolassa erilainen kun nyt on televisio, radio, seinän väria, nauhuri, laskin, kammio, puhelin, kynttilänjalat, kalenteri ja jäähdytin.


Gabija 


luokka oli erilainen kuin kartta oli tänapäeval.Teistmoodi, tuolit, pöydät, seinän väri, tabletti, lattia, pöytä koulutettu, kuvia ja ovet. 
Mummon huone oli erilainen kuin nykypäivän TV, ovet, seinästä seinään Varia, nauhuri, Laskin, kammio, Puhelin, kynttilänjalat, kalenteri ja jäähdytin.

Kristina 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti