torstai 16. tammikuuta 2014

Nuoret pakenevat Facebookista (HS 15.1.2014)

Lähetetty iPadista
Facebookin suosio nuorten juokossa hiipuu. Kun aikuiset istuu Facebookissa, nuoret valokuvaavat Instagramissa, juttelevat Whatsappilla ja kuuntelevat musiikkia. Paljon lapset eivät rakastaa Facebook. He kävelevät, puhuvat ja lukevat. Yhteydenpito koulukavereihin sujuu kännykän Whatsapp - ohjelmalla ja nettituttuihin tietokoneella Skypellä. Tämä on ihana. Siihen vastasi verkossa yli 3200 suomalaista. Jonka yhtiö teki viime vuonna 13-29 vuotiaille. Nyt  vieläkin suositumpi Ask.fm. On kysymyksiä, ja sinun on vastattava niihin. Facebook menettää otettaan teineistä.


Danil

Keravalainen Emma Haverinen, 16, ei tarvitse facebookia enää mihinkään.
Facebookin suosio nuorten joukossa hiipuu. Alle 17-vuotaiden käyttäjien määrä on laskenut, kun taas sitä vanhempin määrä kasvaa edelleen.Yksi Facebookin jättäneistä on keravalainen Emma Haverinen, 16. Vaikka teinikäyttäjien määrä vähenee, Facebookin romahdukesta on varhaista puhua. Näkemyksen taustalla on kysly, jonka yhtiö teki viime vuonna 13-29-vuotiaille. Shiien vastasi verkossa yli 3200 suomalaista.Nuoret ovat Facebookissa ainakin niin kauan, kunnes tilalle tulee vastaava mutta parempi palvelu. He eivät päivitä jatkuvasti statustaan tai lähetä uusia kuvia. Nuoret netinkäyttäjät vaihtavat aikuisia helpommin uuteen parempaan palveluun, kun sellaine tulee tarjolle.Vanhemmat ihmiset ovat laiskempia opettelemaan uutta. Nuoret sitten oppivat keskenään käyttämään uusia palveluita .Esimerrkina mainitsee Ask.fm-palvelun, jossa käyttäjät vastaavat tuntematto ihmisten lähettämiin kysymyksiin.Nimettömyyden takia palvelua voi käyttää kiusaamiseen. Nuoret viettävät aikaa keskenään ilman vanhempia.

SannyKeravalinen Emma Haverinen , 16, ei tarvitse Facebookia enää mihinkään. Luettavaa löytyy blogeista ja Twitteristä, kaverit tavoitta WhatsAppilla ja Skypestä. Facebookin suosio nuorten joukossa hiipuu. Alle 17- vuotiaiden käyttäjien määrä on laskenut, kun taas sitä vanhenpien määrä kasvaa edelleen. Yksi Facebookin jättäneistä on keravalainen Emma Haverinen, 16. Vaikka teinikäyttäjien määrä vähenee, Facebookin romahduksesta on varhaista puhua. Täällä sosiaalisen median jutuissa näkee yleensäkin, että maailmalla tapahtuu jotain, ja me tulemme vähän jälkijunassa. Siellä tuli vahvasti esille, että nuoret ovat Facebookissa ainakin niin kauan, kunnes tilalle tulee vastaava mutta parempi palvelu  Näkemyksen taustalla on kysely, jonka yhtiö teki viime vuonna 13-29 vuotiaille. Siihen vastasi  verkossa yli 3 200 suomalaista. Toinen asia on se, miten aktiivisesti tai passiivisesti Facebookissa roikutaan. He eivät päivitä jatkuvasta tai vilkaisevat sitä kännykästään. Nuoret netinkäyttäjät vaihtavat aikuisia helppommin uuteen ja parempaan palveluun, kun sellainen tulee tarjolle. Nimettömyyden takia palvelua voi käytää kiusaamiseen. Samalaisia huolia herätti jo 2009  julkaisti Formspring.me. Tossavainen painottaa, ettei varsinainen syy kuitenkaan ole nimettömyys. Mikä tahansa nettipalveli, jossa nuoret viettävat aikaa keskenään ilman vahenpian, on altis kiusaamiselle.


Kristina


Facebookin suosio nuorten joukossa hiipuu. Alla 17- vuotiaidn käyttäjien määra on laskenut, kun taas sitä vanhempien kasvaa edelleen. Pönkä on seurannut facebookin kävijämäärien kehitystä jo usean ajan. Yksi facebookin jättäneistä on keravalainen Emma Haverinen, 16. Minulla on Facebookin- tili, mutta meni ehkä vuosi, etten tehnyt siellä yhtään mitään. Eivät kaveritkaan tee siellä mitään, hän sanoo. Yhteydenpito koulukavereihin sujuu kännykän Whatsapp-ohjelmaalla ja nettituttuihin tietokoneella Skypellä. Siella tuli vahvasti esille, että nuoret ovat Facebookissa ainakin kauan, kunnes tilalle tulee vastaava mutta parempi palvelu, Huovinen sanoo. Toinen asia on se, miten aktiivisesti tai passiivisesti Facebookissa roikutaan. He eivät päivitä jakuvasti statustaan tai lähetä uusia kuvia. Viestinnän tutkimuskeskus CRC:n tutkimuspäällikko Mikko Villi kuvaille sitä termillä näkymätön oleminen.
Nuoret netinkäyttäjät vaihtavat aikuisia helpommin uuteen ja parempaan palveluun, kun sellainen tulee tarjolle. Vanhemmat ihmiset ovat laiskempia opettelemaan uutta.
Esimerkkinä hän mainitsee Ask.fm- palvelun, jossa käyttäjät vastaavat tuntemattomien ihmisten lähettämiin kysymyksiin. Mikä tahansa nettipalvelu, jossa nuoret viettävät aikaa keskenään ilman vanhempia, on altis kiusaamiselle.
 
Ceithry

 
Tekstissa  kirjoita noin Facebookin. Noin alle 17-vuotiäden käyttajien määrä kasva edeleen. Yksi tyttöä sanoo ”Minulla oli Facebook – tili , mutta meni ehkä vuosi, etten tehnyt siellä yhtää mitään. Eivät  kaveritkaan tee siellä mitään.” Monta nuoret ihmiset teekevät valokuvaat instargramissa. Keskutelevat  kavereiden kanssa Whatsappilla. Ja kuuntelevat musiikkia Youtubesta. Näkemyksen taustalla on kysely ,jonka  yhtiö teki viime vuona 13-29 vuotIalle. Siihen vastasi verkossa yli 3200 suomalaista. Vanhemat  ihmiset ovat laskempia opetteleman. Monta ihmiset mainitsevat ask.fm- se on palvelun, missä käyttäjät vastaavat tuntamattomien ihmisten lähettamiin kysymyksin. Vanha ihimiset eivät halua opiskella uusia palveluita.
Edvin Uustal

Facebook on menettämässä heidän teini-ikäiset, koska he viettävät enemmän aikaa twitter, whatsapp, skype, ja blogi. Emma Haverinen sanoa n, että hän ei tarvitse facebookissa enää. Teini mieluummin viettää heidän online aikaa twitter, whatsapp, blogin tai skype. He voivat esittää valokuvia tai kuvia Instagram. Heillä on myös ask.fm. Vanhemmat ihmiset ovat lazier oppimaan uusia asioita. Nyt Facebook on menossa alaspäin. Opettajat ja vanhemmat keskittyvät palvelut. Koska anonymiteetti palvelua voi käyttää kiusaamiseen. Vastaavia ongelmia on esitetty yli 200 julkaistu Formspring.me. Tossavainen korostaa, että todellinen syy ei kuitenkaan nimettömyys. Kaikki online-palvelu olivat nuoret viettävät aikaa toistensa kanssa ilman vanhempia on osoittautua kiusaamista. Ihmiset sosiaaliset verkostot saavat kiusattu. Facebookin suosio hiipumassa nuorten keskuudessa.

Joshua

Tekstissa oli kirjoitan että, Facebookin suosio nuorten joukssa hiipuu.  Alle 17-vuotaiden käyttäjinen määrä on laskenut, kun taas sitä vanhempinen määrä kasvaa edelleen. Yksi Facebookin jättääneistä on keravalinen Emma Haverinen. Hän on 16 vuotta vanha tyttö. Hän sanoo, että siellä yhtään mitään. Eivät kaverit tee sielä mitään. Kaikki hänen kaverit use Whatsapp- ohjelmalla ja Skypellä. Mutta Suomi toimistohojtaja sanoo, että Facebook on suomessa ykkönnen helposti vielä vuodet päivät. Nyt 13-29 voutta users on yli 3200. Mutta paljon Facebookin users on pasiviesti. Pasiviesti users have oma termillä näkymätön.

Anton

Facebook menettää otettaan teineistä, koska he luettavaa löytyy blogeista,twitterista,whatsappilla ja skypestä. Ja heidän vanhempansa myös on facebookiin. Emma Haverinen ei tarvitse facebookia. Nuoret parempi antaa ajan blogeja,twitterisa, whatsappissa tai skypessa. Hän mainitsee ask.fm -palvelun jossa vastaavat ihmisten ihmisten lähettämiin kysymyksiin. Nuoret valokuvaavat instagramissa. Juttelevat musiikkia youtubesta. Opetajat ja vanhemamat keskittyvät niihin palveluihin, jotka ovat vaivalla oppineet. Sen vuoksi ei ole enää facebookissa syötti kun on opettajia. Facebookissa myös kiusataan paljon. Facebook sosialisa ihmisiä. Nuoret käyttävät facebookia viestimiseen. Vanhemat ihmiset ovat laiskempia opettelemaan uutta.

Gabija

Facebookin suosio hiipumassa nuorten keskuudessa. Alle 17 - vuotiaiden käyttäjien määrä on laskeneet, kun vanhemmat lisääntyy edelleen. Hän on 16 vuotta vanha tyttö. Hän sanoo, että Facebook ei ole haittaa ollenkaan.pojat ei tehnyt minulle mitään, hän sanoi. Kaikki kavereilleen käyttävät Whatsapp ja Skype ja muut jne. Suomen presidenttinä sanoo, että Facebook on parhaiden Suomessa. Nyt päivää 13-29 ikä perustuu näkemykseen kyselylomakkeen, jonka yhtiö teki viime. Kuten minun mielestäni Facebook on vaarallinen purra. Koska monilla ihmiset voivat hakata tilin ja käyttää kuvasi rempallaan pilaamaan nimesi facebookissa. Että tähän ystäväsi mielestäsi paha ihminen näkemästä profiilia.

Fazla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti