perjantai 14. maaliskuuta 2014

Suomalaisen (?) metsän eläimiä

Karhu on iso ruskea eläin. Karhu asuu metsässä ja vuorilla. Se rakastaa kalaa ja lihaa. Pituus melkein 2m. Paino on 1000kg. Suomessa on arviolta 900-1300 karhua.  Karhut elävät luonnossa melko vanhoiksi, jopa 30-vuotiaiksi. Ehkä jopa 40-vuotiaiksi. Karhu elää erilaisissa olosuhteissa. Karhut ovat kaikkiruokaisia, hyviä kiipeilijöitä ja uimareita, ajaa kovaa, voi seistä ja tehdä lyhyitä matkoja takajaloillaan. On lyhyt häntä, pitkät ja paksut hiukset, ja erinomainen hajuaisti ja kuulo. Metsästää yöllä tai aamunkoitteessa. Yleensä pelkää ihmisiä, mutta voi olla vaarallinen paikoissa, joissa niitä käytetään ihmisille, erityisesti jääkarhu ja harmaakarhu. Karhut ovat kilttejä vain, jos ne saavat olla rauhassa.

Danil, Edvin ja Anton Viilisika on ruskea.Hän on karvainein ja paksu.Viilsikä elämmä 9-10 vuotta.Villiseat ovat ystävällisie.Viilisikanaaras eli emakko painaa noin 100 kg. Emakolla on kuusi pari nisiä.Viilisikä eli metsäkarju. Aikuinen viilisika on väritykseltään talvella ruskeanmusta tai mustanharmaa ja kesällä vaaleaharmaa.Talviturkki on lyhyt ja tiheäkarvainen.Viilisialla on erilasia röhkivia ääniä jotka muistuttavat kesysian ääniä.Ne suosivat veden läheisyyttä.Viilisiat ovat liikkeellä enimmäkseen yöllä.Niiden reviiri on pinta-alaltaan 10-20 neliökilometriä.Keskimääräinen kontoaika on 115 vuorokautta.Viiliskauros eli karju elää enimmäkseen yksikseen, erakkona.

Sanny ja Kristina
Villisika on very hairy and paksu. It lives about 9-10 vuotta, but hän can live up to 25 vuotta. Villisika weights about 44-320 kg. Tämä on also very friendly. Se syö almost koikke but mostly vihanekkset. Theres very few villisikat left in luonto. Villisika enemies are mostly ihmiset but also iso eläimet. They are very aggressiivinen. Almost 4-8 tuntia päivässä they are searching for ruoka. There villisika group on almost always naiset ja lapset ja they're usually 6-20 of them. They're territory on about

20 neliökilometriä. Villisikat stay usually in they're territory, they only leave when the ruoka on about to uhkaava. Villisikat on almost always near vesi ja the hunters know it ja usually haku near the vesi. Naiset villisikat usually give birth to 5 or 6 villisikalle. Kun nälkä on iso se can lead to cannibalism.

 
Andres, MikkoSuomalainen kyykäärme kusutaan. Ja tämän kyykäärme ovat syövät sisiliskoa. Kyykäärmea värin on ruskea tai mustaa. Tämän kyykäärme on myrkyllinen. Ja kyykäärme asuvat kuivassa paikassa. Kun talvi tulee, tämän kyykäärme asuvat maanalaisessä ja kun lunta tulee pois kyykäärme menevat maanalaisestä. Ja kyykäärme koko on kuin yksi metri.

Joshua, Gabija, Fazla ja Mitko
1 kommentti: