keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kaupunkeja Suomessa

Minä haluan mennä Turkuun. Mä oivon että se on kaunis kaupunki. Minä haulan nukkuta hotellissa. Onko siellä hoteelijä? Mina haluan käyta kauppakeskustassa, onko seiellä ostokset? Kun ma menen Turkuun . Haluaisin katsella nähtävyydet. Haluksin tiedä kuinka paljon on ihmisiä on Turussa? Voibko siellä käyda elokuvissa? Onko siellä elokuvia. Onko siellä museoita minne mennä? Onko siellä kesälla kuuma? Onko siell talvella kylmä? Saabko tuolta oota opasta? Kun minä meneen hotelissa , onko siellä wiFi? Onko siellä elokuvateatteri? Kun minä meneen lapse kanssa, onko siellä amusement park? Onko siellä ystäväliset ihmiset?

Kristina


Turku on Suomen kaupunki. Turussa asuu 252 468 ihmistä. Turku on kolmanneksi suuriman kaupunki. Kaupungin pinta-alla on 249,12 km2. Kaupungin arvioidaan syntyneen 1200-luvun lopulla, mikä tekee siitä vanhimman kaupungin. Turussa on hieno kulttuuri. Tällä saa katso paljon eri kirkot. Voit nähdä, miten ortodoksisen ja katolisen kirkon. Vanhassa Suurkirkon voit nähdä upea sarkofagi Ruotsin kuningatar Catherine Monsdotter. Turussa on 5 eri aluetta, jotka näyttävät erittäin mukava. Myös Turussa on hieno ravintola ´´Puutorin vessa´´. Turussa on aina 1 veistos lähellä hotelli-vesipuisto ´´Caribou´´. Minä haluan mennä Turun, koska minä ajatellen, että se on hieno kaupunki. Mutta huono että täällä ei saa mennä elokuvaan. Turussa minä haluan nähdä historiallinen museo, koska minä haluan löytää Turun ja Suomen historia.

Anton


Turku se on Suomen kaupunki  ja portti. Turku se on tunnetan tietien ja kulttuurin keskus. Kaupunki sijaitsee lähellä Aurajoen. Turrussa asuvat  181569 ihmistä, se on viidenneksi kaupunki Suomessa , missä asuvat paljon ihimisiä. Turun pidetään joulun kaupunki, jos laittaa joulukuusi. Turrussa on hotel-vesipuisto (Caribou ). Turrussa on monta vanhat  teatterit .Minä haluan käydä Ruotsi teatteri ja historiallinen museo (Turun linna). Turun linna se on Ruotsin linna. Turun linna on yksi kauneimmista keskiaikaisia ​​linnoja Suomen hallitus. Kaupungissa monta ravintolat , jossa voit ruokailla. Historiallisessa museossa voit nähdä vanhoja asioita. Minä ajatellen Turku se on kaunis kaupunki.

 

Edvin

Helsingissä tuolla on paljon asiat että se teke sinua illoinen. Kuten kun sää on talvi ja sitten paljon lumet. Mutta sinä tarvitset laittaa 2 takkia,pipoa,hanskaa,ja paksua farkut.Ja se on kivä myos kun sinä menet saunassa. Se on hyvä sinun vartalo. Sitten kesalla on kivä myos. Sinä menet uimahallissä. Sitten sinä uit 4 tuntia. Sitten kun sää on kesä. Tuolla on paljon mansikkaa ja se on makea. Mutta joskus se on nuiva ja minä en syö tuo kun se on nuiva. Ja sitten minä syön paljon jäätelöä.

Joshua

Turku on Länsi-Suomen kaupunki. Turussa asuu melkein 252 468 ihmistä. Turku on kolmanneksi suuriman kaupunki. Kaupungin pinta-ala on 249,12 km2.  Kaupungin arvioidaan syntyneen 1200-luvun lopulla. Turku on tunnettu etenkin kulttuurikaupunkina. Turussa on paljon kaunista kulttuuria.  Turussa on historia museo.  Myös tällä on monta kirkot ja Turussa on monta vanhat teatterit. Se on kiva. Turussa on aina yksi veistos lähellä hotelli-vesipuisto ”Caribou”.  Minä ajatellen Turku on oikein kaunis kaupunki.

Danil
 

Andres
 
Suomen asukasluku on noin viisi miljoonaa ihmistä ja noin 85 tuhatta asuvat Porissa. Se on tosi mukava kaupunki. Jos mä muutan Poriin mun täytyy tietää pari tärkeää asiaa. Asioita, jotka auttavat mua hengissä. Ensimmäinen asia mitä tarvin on nukkumapaikka. Porissa on noin yksitoista hotellia ja mun mummo asuu siellä myös. Nii jos mä haluan muuttaa sinne mulla on nukkumapaikka varmasti. Viime kerralla kun olin Porissa mä kävin ravintolaan. Se ravintola oli meidän hotellin lähellä. Ruoat siellä ovat todella hyviä. Porissa voit tehdä monia mielenkiintoisia asioita. Suosituin tapahtuma vuoden on ”Pori`s Jazz Festival” ja lisää nähtävyydet, kuten: Ahlaisten kirkko, Eteläranta (parhaat rannat Suomessa ovat Porissa), Juseliuksen mausoleumi, Noormarkun ruukki, Reposaari. Ovat todella kauniita paikkoja vannon et ei käy pitkäksi.
Mitko

Helsinki on the largest city in suomi ja it's also the capital of suomi. There lives 614,074 ihmiset in helsinki. Helsinki on located in the southern suomi ja it stays in to the Uusimaa region. Yksi of the seeing sights in suomi on the old helsinki kirkko ja sinä should definitely visit helsinkis central rautatieasema ja korkeasaari zoo. Korkeasaari zoo on yksi of the most popular zoos in scandinavia. There are kolme suuri shoping keskusta in helsinki, Kamppi, Idakeskus ja a Forum shoping keskusta. If sinä have an emergency then sinä should call 112, because it on suomen poliisi, ambulance ja fire rescue numero. Helsinki has 190 comprehensive koulu41 upper secondary koulu ja 15 vocational institutes. Higher level kasvatus on given in kahdeksan korkeakoulu ja nelja polytechnics. The biggest historia museum in Helsinki on the National Museum of suomi. Then theres Helsinki City Museo, Ateneum Art Museo, Sinebrychoff Art Museo, Kiasma Art Museo ja The Design MuseomHelsinki has kolme major teatteri: the Finnish National Teaterri, the Helsinki City Teatteri ja the Suomi Ruotsi Svenska Teatteri. There on musikaalinen venues myös, the Suomi National Ooppera, The Finlandia konsertti halli ja the Helsinki Musiikki KeskusBigger konsertti ja tapahtumia are tavallisesti held at yksi of the kaupunkissa kaksi iso jääkiekko areenoilla, the Harwall Areena tai the Helsinki Jäähalli. 

Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti